Wat Kost Een Huis Bouwen? - Modern Villabouw -Bouwonderneming

Published Apr 16, 22
3 min read

Moderne Woning Bouwen? - Taats Architecten & Bouwkundigen -Bouwonderneming

Als je een huis koopt en wilt verbouwen, dan kun je een extra bedrag lenen om de verbouwingskosten van te betalen. Dat extra bedrag noemen we het bouwdepot. Het bouwdepot krijg je niet in een keer door de bank uitgekeerd. Het geld blijft achter bij de bank en iedere keer als een deel van de verbouwing klaar is, kun je een nota indienen en deze wordt dan betaald uit het bouwdepot.

Hoe banken omgaan met een bouwdepot laat zich eigenlijk het beste uitleggen aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Het is een flink verhaal maar als je dit hebt doorgelezen, weet je precies wat er allemaal mis kan gaan met je bouwdepot. Erik en Loes kopen een nieuw huis. De kooprijs is € 200.Een koopje, vinden ze. Maar er moet nog wel veel aan gebeuren. De totale verbouwing gaat ongeveer € 80. 000 kosten schatten ze. Een aantal klussen zullen ze zelf doen. Maar er zijn ook een paar grote klussen die ze willen laten doen. Erik heeft veel vrienden die in de bouw werken en wel wat bij willen verdienen.Hun plan ziet er als volgt uit:Als de verbouwing klaar is, halen ze de kosten er dik uit, verwachten ze. Ze denken dat hun huis dan wel € 100. 000 meer waard is. Ze willen de koopprijs van hun woning en de verbouwing volledig financieren. Ze willen dus graag een hypotheek van € 280.

Dat is op hun inkomen geen probleem. De bank wil graag een taxatie met daarin de waarde voor en na verbouwing. Vol trots vertellen Erik en Loes de taxateur over hun plannen. De taxateur geeft aan dat hij het lijstje met hun verbouwingsplannen nodig heeft voor het bepalen van de waarde van de woning.

Huis Bouwen Kosten - Architect Luxe Woningen -Bouwonderneming

Als Erik en Loes enkele dagen later het taxatierapport ontvangen, valt de waarde na verbouwing hun flink tegen. De taxateur schat de waarde na verbouwing op € 270. 000. De verbouwing kost € 80. 000 en levert maar een waardestijging van € 70. 000 op. Terwijl ze heel veel werk zelf doen of heel goedkoop kunnen laten doen door vrienden die zwart wel wat bij willen klussen.

000 maar dat de oude keuken er eigenlijk nog prima uitzag. De oude keuken is misschien niet de smaak van Erik en Loes maar dat wil niet zeggen dat de nieuwe keuken van € 12. 000 ook betekent dat het huis daardoor € 12. 000 meer waard wordt (Bouwboek.com Zelf Je Huis Bouwen -Bouwonderneming). De taxateur schat de waardestijging op slechts € 8.

Hetzelfde geldt voor de badkamer (Aanbouw Kostprijs 2022 - Overzicht -Bouwonderneming). De luxe stoomcabine die Erik en Loes willen, levert niet meteen meer waarde op voor het huis. Er zat immers al een prima badkamer in het huis. Ondanks de tegenvallende waarde na verbouwing gaan Erik en Loes toch verder met hun plannen. Ze moeten wel de hoogte van de hypotheek aanpassen.

Ze passen hun verbouwingsplan aan en leveren een nieuwe verbouwingsspecificatie in bij de bank. De uitbouw wordt kleiner en de kosten gaan van € 22. 000 naar € 15. 000. De hypotheek wordt dus geen € 280. 000 maar wordt afgerond op € 273. 000. De hypotheek wordt geregeld en 4 weken later zitten ze bij de notaris. Aanbouw Kostprijs 2022 - Overzicht -Bouwonderneming.

Navigation

Home

Latest Posts

Veranda Zeil Met Deur

Published Jan 23, 23
10 min read

Pure Dettol Schoonmaak

Published Jan 22, 23
8 min read

Vrolijke Tuinstoelen

Published Jan 20, 23
8 min read